01 / 8
DOLCE VITA
DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

DOLCE VITA

Show details

PROJECT FACTS

Name:

DOLCE VITA

TYPE: competition

LOCATION: concept design

YEAR: 2017

CLIENT: DOLCE VITA

PROJECT AREA: 100

STATUS: This project was a competition, held by Dolce Vita Company in 2017. The subject of the project was designing a cubic space of 20*10*6 meters in which a house with an ideal concept had to be introduced for contemporary life. In contrast to an ordinary house,there were no limits on the access, openings and other casual subjects. . The inspiration point of the design was a new description for different spaces of a house. It is assumed that in many houses an indicated pattern of space replacement, for instance the configuration of bedrooms in private are and the relation between living room and kitchen. In the new proposed configuration, the kitchen is assumed as the heart of the house. Hence, it was placed exactly in the middle of the plan. Besides, it separates the private and public spaces. The void and stair accomplished the fluidity of the space in the center of the plan. In the first floor, two bedrooms were designed in both sides of the cube with a suspended bridge joining them to together. In this level, a suspended glass cube was considered in the middle of the bridge on top of kitchen as a thinking room. We tried to present this as a sectional object in the middle of the bigger one. At the end, some openings were embedded in the roof to emphasis in desired space like kitchen, stairs and bathrooms.

 

CREDITS

Design Team: