01 / 14
HAMEDAN AUTO BANK
HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

HAMEDAN AUTO BANK

Show details

PROJECT FACTS

Name:

HAMEDAN AUTO BANK

TYPE: competition

LOCATION: Bime Square .Hamedan

YEAR: 2016

CLIENT: architecture department of Hamedan university

PROJECT AREA: 3500

STATUS: This project was a competition, held in 2015 for designing the first auto-bank in Hamedan, Iran. The autobank is described as a bank for the riding vehicles in which the costumers are able to carry out their financial affairs without getting out of their cars. The building in the ground level consists of a smart machine installed beside the narrow path or paths going through the building. To understanding its function, it could be said that it has similar functions to those of a gas station. The site had an unusual triangular shape surrounded by vehicle paths. The first step of the design was determining the main access of vehicles, so this decision would clarify the pedestrian entrance and access to parking in underground levels. Going through the pedestrian gate, there is a lobby in which the elevators and the stair case are placed in one side and the bank entrance in the other side. The upper levels are dedicated to the office units. The essential point in designing the official units is that none of the units are directly opened to the outside as though a new strategy is used to allow light radiation. To reach this aim, some private courts are established toward the units interior where many openings are contrived. Besides, bulky or solid walls are avoided, therefore they are designed penetrable by using brick patterns allowing light go through them.

 

CREDITS

Design Team: