primary school for Jiroft childeren

raouf qasemi

Blog

Comments

In this competition, held in 2016 for primary school for Jiroft youth with sustainable local material and plans corresponding the wealthy culture of that provinces. We organized the plan with a simple strategy considering the relationship between the yard and the volume of the school. The row of class with an access corridor in one side, performing as an outer protective skin against the sun and a yard in the side, benefits from the shading provided by the school’s volume during the day time. We adjusted the semiopen spaces like laboratories, pray room, and gathering room in top of the classes protected by an elusive shelter just like a protective skin avoided discomfort energy gain by downside spaces.
primary school for Jiroft childeren